lördag 28 mars 2009

Lördag - prommis, lek och feber

Vi ska sätta upp ett draperi i vardagsrummet till vårt 'sängskåp', min och sambons dubbelsäng som sitter uppe på väggen på dagarna.
Till draperiet behövde jag köpa ett slags band som man trär på krokar på en skena. (Har ingen aning om vad det heter men de förstod vad jag menade på syaffären.)
Så strax efter halv 10 i morse tog vi en prommis jag och småkaninerna och mostern som också var sugen på att följa med.

Efter besöket i syaffären gick vi till biblioteket och där var det påskpyssel för barn idag. Vi pysslade och pysslade och vips så var klockan 12 och det var dags för lunch.
Vi gick till ett närliggande ställe där mamman och mostern beställde varsin stor sallad och barnen fick varsin liten dito med rörpasta och skinka och kyckling.

Mostern och storasysterkaninen tog sedan tunnelbanan hem och mamman och lillasysterkaninen tog en prommis så lillasysterkaninen kund sova i vagnen.

Sen när vi kom hem var morbrorn och kusin M på besök.
De tre små barnen lekte och röjde runt så det stod härliga till men när det började bli dags för att laga middag så kroknade storasysterkaninen helt.
Hon var ledsen och gnällig och klängig.
Mamman lockade med en Pippi-film i soffan och storasysterkaninen lade sig ned med täcke och kudde. Vi kollade tempen för säkerhetsskull och mycket riktigt hade hon feber.
Hon ville inte ha någon mat men en glass tillsammans med de andra busfröna gick an.




Nu sover båda kaninerna och pappan är inne i staden.
Mamman surfar och äter godis.
Trevlig lördag alla!






Inga kommentarer: