måndag 14 februari 2011

Soppor

Igår gjorde jag jordärtskockssoppa för första gången.
Det blev väldigt gott.
Jag fräste jordärtskocka, potatis, gul lök och vitlök i en kastrull. Hällde på lagom mycket vatten samt lite fond. Och så gick det koka tills rotsakerna var mjuka.
Mixa med stavmixer och smaka av.
I vanliga fall hade jag hällt i något gräddigt, men det går inte nu så soppan fick vara som den var, men den blev väldigt krämig och god.

Och när man äter soppa så måste den alltid toppas med något.
I går blev det knaperstekt bacon, strimlad purjolök och en god olivolja som ringlades över.

För ett tag sedan bjöd jag min syster på en kycklingsoppa som jag lovade att jag skulle ge henne receptet på. Här kommer det.
(Eller, recept och recept. En höftning och en ingredienslista snarare)
I en kastrull fräses lök och vitlök. Häll på ½burk med (goda) krossade tomater samt ½ burk med tacosås.
I med strimlade kycklingbitar. Låt puttra.
När kycklingen är klar hälls fryst majs i.
Smaka av och tillsätt pepparsås efter smak.
Ät med paprika och nachocips.

1 kommentar:

Lisen sa...

Tack Misan!