torsdag 18 augusti 2011

Terminstart!

Igår var det inskolning gånger två för småkaninerna.
Storasysterkaninen började på 6års och lillasysterkaninen började på en ny avdelning för 4åringar.

Vi gick till storasysterkaninens avdelning först. Där blev vi mött av en av hennes nya fröknar och hon visade storasysterkaninens plats, hur man gjorde när man kom på morgonen och var toaletterna låg. När vi kom in var där några av kompisarna från den gamla avdelningen och storasysterkaninen började genast att pyssla med en av dem.
Jag och lillasysterkaninen och lillebrollan satte oss på golvet och tittade på när några barn spelade ett spel. Ett av barnen frågade om lillasysterkaninen ville vara med och det ville hon gärna.
När spelet var slut frågade lillasysterkaninen om vi inte skulle gå till hennes avdelning nu. Vi kollar med storasysterkaninen först sade jag och hon var på ett helt annat ställe och hade knappt tid att säga hej då.
Så vi gick ned för trapporna in till lillasysterkaninens nya avdelning och där skulle de precis ha samling.
Vi satte oss ned men lillebrollan ville inte sitta stilla utan började krypa runt. Jag lät honom vara så länge han inte störde men efter en stund blev alla barnen så intresserade av vad han gjorde att de inte kunde koncentrera sig på sångerna längre så då fick vi gå undan lite.
Lillasysterkaninen ville att jag skulle stanna litegrand och då gjorde jag självklart det.

Efter en stund började lillebrollan bli trött och då var också lillasysterkaninen nöjd med att jag stannat kvar och hon tyckte att vi kunde gå hem.
När vi hämtade henne sedan på eftermiddagen så hade hon ätit jättemycket mat och pratat som en kvarn och lekt massor.



Inga kommentarer: